Hoşgeldin sayın misafir. Lütfen giriş yap ya da kayıt ol.
YaBB - Yet another Bulletin Board
09.09.2010 at 05:32:41

Sayfa Sayısı: 1
Buzdan orman (Read 1062 defa)
Şenol EKER
üye

Buzdan orman
22.01.2008 at 15:29:27

Tamamen buzlardan oluşmuş yapraklar, bu yapraklardan oluşmuş koskoca bir orman Cheesy
Sayfa başı

1b.jpg
Email   IP Kaydedildi
Şenol EKER
üye

Re: Buzdan orman
Cevapla #1 - 22.01.2008 at 15:31:16

Fotoğraflar Ankara Kızılcahamam dağlarında çekmiş ve Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik öğrencisi Sn. Şebnem Zeyveli tarafından Tübitak web sitesi "merak ettikleriniz" bölümüne gönderilmiş. Ben de oradan alıntıladım.
Sayfa başı

2b.jpg
Email   IP Kaydedildi
Şenol EKER
üye

Cevapla #2 - 22.01.2008 at 15:32:59

Asker arkadaşım Prof. mikdat hoca da yorumlamış ne olabileceğini ama o bile ilginç olduğunu söylüyorsa gerçekten ilginç demektir:
http://www.biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php?kategori_id=11& ;soru_id=5309
Sayfa başı

3b.jpg
Email   IP Kaydedildi
dew

Cevapla #3 - 11.09.2008 at 11:49:16

bu başlıkta 'resimleri çeken' sıfatıyla ismi geçen kişi benim ama, resimler bana ait değil.  
tübitak linkinde dikkat ederseniz, birinci tekil şahıs yerine 'resimler kızılcahamam dağlarında çekildi' şeklinde ifade ettim.
resimleri çeken Muhsin Ünal'dır, yanlışı düzeltirseniz sevinirim..
Sayfa başı

Email   IP Kaydedildi
Şenol EKER
üye

Cevapla #4 - 22.09.2008 at 19:44:57

Verdğiniz bilgi için teşekkür eder, hata için özür dilerim.
Sayfa başı

Email   IP Kaydedildi
cuad

Cevapla #5 - 03.10.2008 at 18:30:51

Resimlerin ilginç olması bir yana Tubitak sitesi tarafından verilen cevap da  bir o kadar enteresan.Yani tahmini olarak bir cevap verilmiş.Acaba kendileri bu konuda bir araştırma yaptılar mı ve ya sizinle irtibata geçtiler mi sayın 'dew' kullanıcısı ? Muazzam bir oluşum gerçekten...Fotoğrafı çekeni de saygıyla anmak lazım tabii.
Saygılar...
Sayfa başı

Email   IP Kaydedildi
dew

Cevapla #6 - 29.10.2008 at 16:36:16

hayır, linkteki cevap dışında herhangi bir bilgilendirme olmadı. üniversiteden hocalarım da açıklama yapamadı bu konuda, biz de ailece 'allahın hikmeti' diyip sorgulamaktan vazgeçtik. Smiley
Sayfa başı

Email   IP Kaydedildi
esirci
üye

Cevapla #7 - 29.10.2008 at 23:21:23

Şenol abi,
verilen cevabı okudum ilginç,burada yukarı doğru kristalleşme var dikit gibi adeta.
ben de biraz spekülatif yorumlar yapmak istiyorum mesela kısa süreliğine bu alanda yerçekimiyle ilgili bir enterasanlık olmuş ya da bu bölgenin altında büyük bir sıcak su kütlesi var bunu esirle açıklayabilirim ama düşüncem doğruysa bunun gece olmuş olması gerekir.
Sayfa başı

Email   IP Kaydedildi
cuad

Cevapla #8 - 31.10.2008 at 15:38:41

olsun sayın 'dew',bekın,esirci yetişti imdada.spekülatif filan idare edicez artık bu açıklamayla. Smiley
sayın esirci,açıklamanız tatminkar değil gibi. İTŞA da (İstediğiniz Tüm Şartlar Altında)Smiley, yani diyelim ki olay gece gerçekleşti,yerçekiminde de nasıl olduysa hasbel kader bir enteresanlık oldu ve diyelim ki bölgenin altında istemediğimiz kadar sıcak su var...bu iş nasıl olucak,açarmısınız ?
Sayfa başı

Email   IP Kaydedildi
esirci
üye

Cevapla #9 - 03.11.2008 at 13:23:38

üzgünüm açamayacağım....yufkanın bir sınırı var çünkü, zar işte ama hangi zar düşeş mi yoksa  undecided yoksa köpük zarı mı bilemiyorum onun için...
Sayfa başı

Email   IP Kaydedildi
Sayfa Sayısı: 1